Vier de verschillen
06 februari 2022 

Vier de verschillen

Met alles wat er gaande is in de wereld wordt het in deze tijd steeds duidelijker wat ons te doen staat: begrijpen waar al deze turbulentie vandaan komt. Een belangrijk inzicht hierbij is de realisatie van het feit dat we allemaal verschillend zijn. Verschillend in opvoeding en achtergrond, verschillend in mate van bewustzijn, vasthoudend aan het oude of open voor het nieuwe, verschillend van mening en opvatting.

Dit evolutieproces waar we ooit als mensheid aan begonnen zijn is één groot experiment.
En dit verloopt via de wetten van de dualiteit: ieder aspect van het leven heeft 2 uiterste polen en heel veel tinten grijs daartussen: verschillen!

Jouw perceptie van de realiteit (want dat is het) heeft te maken met jouw achtergrond en wat jij hebt meegemaakt. Door bewust te worden van de facetten van jouw realiteit en waar die vandaan komen kan er inzicht komen in de hele waarheid die alle verschillen omvat en die groter is dan de som van de losse delen. Dan ontstaat er acceptatie en rust. Vrijheid ook. En dit veroorzaakt weer een rimpeleffect in je omgeving. Je opent er een energetisch pad mee, waardoor anderen ook de hele waarheid kunnen gaan zien.

Laten we onze percepties onderzoeken en leren niet alleen de verschillen er te laten zijn, maar ze ook te vieren. Want ze liggen ten grondslag aan wie we zijn.

Reactie plaatsen