Familiesysteem

Door onze geboorte maken we energetisch onderdeel uit van een familiesysteem. Je kunt je dat voorstellen als een mobiel. Zo'n ding dat boven een babybedje hangt met beertjes of sterretjes eraan dat volledig in balans hangt.
Mocht de hond een hap nemen en er met één van de beertjes vandoor gaan, gaat de mobiel helemaal scheef hangen.

Zo is het ook met het familiesysteem. Er kunnen dingen gebeuren met leden van de familie waardoor de balans van het familiesysteem wordt verstoord. Je moet hierbij denken aan bijvoorbeeld als iemand in de familie zichzelf van het leven heeft beroofd. Of iemand heeft in de gevangenis gezeten voor een ernstig misdrijf. Ook in de families waarin opa's of oma's een oorlog hebben meegemaakt kan de energetische balans van het familiesysteem zijn verstoord. Er is dan sprake van een zogenaamd "zwaar lot".

Bij de ingrijpende gebeurtenissen ontstaan in het familiesysteem zogenaamde dynamieken. In de meeste gevallen gaan jongere generaties het zware lot van de oudere generatie proberen te dragen. Dat gebeurt volledig onbewust en is een daad van liefde. Maar hierdoor is men niet vrij om het eigen leven te leiden. Dat kan zich op allerlei verrassende manieren uiten in het leven.

Een goed voorbeeld is de kleindochter van de oma die in een concentratiekamp heeft gezeten, die het leven maar niet voluit durft te leven. Zij zal niet begrijpen waarom ze zo terughoudend is of waarom het geluk maar niet haar kant op komt. Totdat ze inziet dat ze op een onbewust niveau trouw wil zijn aan haar oma, die ook niet vrijuit kon leven. "Jij niet gelukkig, dan ik ook niet gelukkig" kan een dynamiek zijn die dan speelt.

Het doen van een familieopstelling kan heel veel inzicht geven en ook zorgen voor meer balans in het familiesysteem.

In mijn praktijk geef ik graag inzicht in het familiesysteem door middel van een energie reading. Vervolgens kunnen we met een quantumhealing het familiesysteem opschonen.

Reactie plaatsen