Biografie

 

In 1989 kreeg ik mijn persoonlijke wake-up call in de vorm van een auto-ongeluk dat ik niet had overleefd als ik mijn autogordel niet om had gehad. Deze ervaring was de start van mijn zoektocht naar de zin van alles. Waardoor ervaren wij wat wij ervaren? En waar zijn al deze ervaringen – en dan vooral de minder prettige – eigenlijk goed voor? Ik ben vooral geïnteresseerd geraakt in wat er onder gedrag, een klacht of een keuze ligt. En ik wist instinctief dat er een groter verband was.

Ik volgde de opleiding aan de Academie voor Massage en Beweging en opende een massagepraktijk waar ik 4 jaar werkzaam was. Ondertussen besloot ik mijn gevoeligheid voor energie te ontwikkelen. Dit deed ik door een opleiding tot energetisch reader en healer te volgen bij Ellen Slok (Nazareth, België), waar ik veel kennis op deed over het groter verband en dat gaf me zoveel rust!

Ik realiseerde me dat ik graag al deze inzichten wilde doorgeven en wilde gebruiken om mensen bewust te laten worden van het grote geheel. Om ze te helpen in contact te komen met wie we in essentie zijn en van daaruit te transformeren.

 

Opleidingen

 

Na het volgen van de opleiding tot Thèta-healing facilitator en NU-facilitator bij het Thèta Instituut Nederland in Franeker, volgde ik bij Jan en Elvira Velsen in Haarlem de opleiding Familie- en Organisatieopstellingen / Therapeut Systemisch Werk. Daarna kwam ik op het spoor van quantumhealing en Touch of Matrix. Ik volgde de opleiding tot Touch of Matrix-therapeut – en later het traject tot Touch of Matrix-trainer – bij Günther de Jong en Peter Rombouts, in Enschede. In 2014 maakte ik kennis met het werk van Prageet Harris en zijn Stargate wat mij mateloos fascineerde. Eind 2014 resulteerde dit in het volgen van de training tot Stargate Facilitator. Eind 2014 kwam ik ook in aanraking met Access Consciousness uit Amerika. Een programma voor energetische transformatie dat naadloos aansloot bij wat ik al deed en wist. Ik volgde een aantal trainingen, waaronder die tot Access Bars-facilitator en Access Bodyproces-facilitator.

Via diverse workshops en korte opleidingen heb ik kennis en ervaring opgedaan op het gebied van Matrix Energetics, Soul Body Fusion, VortexHealing®, Aura & Chakra healing, Reiki, magnetiseren, massage, Emotional Freedom Techniek (EFT), Voice Dialogue, Ademwerk, Quantum Touch®, channelling, diverse meditatietechnieken, yoga, tantra en bio-energetica. Ik geef energetische behandelingen sinds 2006.

 

Zelfrealisatie

 

In 2006 had ik tijdens een vastenkuur een ervaring waarbij ik gedurende enkele minuten ervoer dat ik alles en overal was. Dit voelde zo wezenlijk en raakte me zo diep dat het een – in wezen nieuw – begin was van een zoektocht naar de ‘diepste’ staat van bewustzijn. Deze tocht bracht mij op het spoor van Zelfrealisatie, Advaita Vedanta, satsang en in eerste instantie Hans Laurentius. Andere voorbeelden volgden en gedurende de jaren heb ik deelgenomen aan bijeenkomsten en retraites van Hans Laurentius, Isaac Shapiro en Angelo Vasalos. Dit proces van Zelfrealisatie is vanaf medio 2018 in een versnelling gekomen door het intensieve bijwonen van bijeenkomsten van Yessica Alaya Sillikens.

Mijn huidige ‘wegwijzer’ naar Zelfrealisatie is Bentinho Massaro, een van oorsprong Nederlandse jongen die inmiddels al jaren in de VS woont. Hij heeft al op zeer jonge leeftijd de Waarheid over wie we zijn ingezien en draagt dit nu als een zeer bevlogen en heldere teacher uit.